Online platform De Correspondent begint uitgeverij, eerste boek komt 15 september uit

04 augustus — Op 15 september verschijnt Gratis geld voor iedereen, het nieuwe boek van Rutger Bregman. Het is het eerste boek dat door De Correspondent zelf wordt uitgegeven. Niet alleen zal de digitale prijs fors lager liggen dan gebruikelijk (7 euro); iedere lezer mag digitale exemplaren uitlenen aan vrienden. Bovendien krijgt de auteur vijftig procent meer betaald dan gebruikelijk.

maart 2014

 1. mar 03

  Al 30.000 leden voor journalistiek platform De Correspondent

  De Correspondent, een online medium dat dagelijks context en achtergrond bij het nieuws biedt, heeft vandaag haar 30.000-ste lid mogen verwelkomen.

september 2013

 1. sep 30

  De Correspondent lanceert officiële website

  Op maandag 30 september lanceert De Correspondent haar officiële website. Onder anderen Jelle Brandt Corstius, Femke Halsema, Arnon Grunberg en David Van Reybrouck schrijven voor de site, die opgericht is door Rob Wijnberg en ontwikkeld door ontwerpbureau Momkai. De crowdfundingsactie leidde tot een wereldrecord in de journalistiek: in acht dagen meldden 15.000 leden zich aan. Nu zijn het er 20.200. Het is een plek waar leden hun favoriete correspondenten kunnen volgen en bijdragen aan verhalen.

maart 2013

 1. mar 18

  De Correspondent

  Op 18 maart is de wervingssite voor De Correspondent, een platform voor nieuwe journalistiek, de lucht ingegaan. Samen met meedenkers en medewerkers als Femke Halsema, Jelle Brandt Corstius, Joris Luyendijk en Alexander Klöpping hoopt Rob Wijnberg (oud-hoofdredacteur van nrc.next) zo in dertig dagen 15.000 leden te werven om een nieuw hoofdstuk in de online kwaliteitsjournalistiek te kunnen schrijven.